Smøla Vindpark

14 november gikk vi opp Smøla Vindpark. Smøla er pannekakeflat og øya ligger dessuten midt i havgapet, så det var spennende og spesielt for meg som landkrabbe. I vindparken skremte vi opp en flokk ryper som satt og sola seg i vegkanten, og Otto observerte havørn som fløy mellom turbinene.

Geitfjellet Vindpark

Onsdag 11 november gikk vi opp Geitfjellet Vindpark på Langlidalsheia i Orkland Kommune. Denne omfatter 43 vindturbiner og er visstnok bygget av Fosen Vind. Vi så flere polsk-registrerte biler som mest sannsynlig har vedlikeholdsarbeid og overblikket på vindparken.

Kors og vindmøller - Signalfjell 17. september

Torsdag 17. September dro vi til Gran for å gå opp Høgkorset, en liten, koselig skogstopp langt inni granskogen. På vei opp til masta på toppen som kong Sverre opprinnelig satte opp på 1200-tallet til hvile-bønn for bolk som ferdes langs den s.k kjølvegen fra Ransfjorden til Toten. Veldig stemningsfullt å sitte ved disse korsene, som ikke er så gamle - de ble satt opp i 2008. Så dro vi til Lista.

Vi fortsetter med Signalfjell!

Fra 2016-2019 besteg Otto Teksum Lund og jeg samtlige 138 signalfjell med vei. Vi fortsetter med å gå på signalfjell etterhvert som det bygges flere vindparker, radarstasjoner og andre installasjoner i høyden. 28. august 2020 besteg vi Hareheia i Roan i Åfjord kommune.

Kart over Signalfjell

Her kan du se en oversikt over alle de 138 signalfjellene jeg besteg og hvor de var i Norge. 

For å se hele signalfjellprosjektet, klikk her

138 signalfjell med vei

I 2016 bestemte Otto Teksum Lund og jeg oss for å bestige signalfjell her til lands. Et signalfjell er i utgangspunktet et fjell med ei mast, vindmølle, eller annen teknisk installasjon på toppen. Vi valgte ut signalfjell med vei, eller god sti, fordi mitt balanseproblem gjør det krevende for meg å ta meg fram i terrenget. Etter vei går det greit å gå med staver, og en pilot foran.

Signalfjell i Nordnorge - Del 8: Finaletopp

1. juli besteg vi  Vetten i Hamarøy, som er en liten skogstopp i nærheten av Knut Hamsuns hjemsted, men likefullt vår finaletopp. Vi har nå besteget 138 signalfjell. Tilsammen har vi gått 1100 km og 50000 høydemeter. Dette prosjektet har vært omfattende på mange måter. Vi har fartet landet på kryss og tvers og har besøkt de fleste kommuner. Vi har gått i all slags terreng, skog og fjell, kyst- og innlandslandskap. Tusen takk til Otto som har vært min trofaste ledsager og følgesvenn. Vi har hatt mange opplevelser og sitter igjen med gode minner.

Signalfjell i Nordnorge - Del 7

29. juni besteg vi Stifjellet i Alta. Nå hadde det vært snøvær her i Alta i flere dager, men akkurat denne dagen klarnet været opp såpass så vi kunne på tur. Veien fra bommen og opp til Stifjellet er lang og dryg.

Tøffeste Signalfjell i Nordnorge - Del 6

25. Juni besteg vi først Tyven i Hammerfest. Vi startet i ruskevær, men fikk sol på toppen. Otto rapporterte om praktfull utsikt. Så kjørte vi til Kautokeno, for å Rassavarri. Toppen ligger langt inn på Finnmarksvidda

Signalfjell i Nordnorge - Del 5

I går, 23 juni, snudde sola, og jeg har ikke sett mye til henne i dag. I dag besteg vi først en flattopp i Porsanger med et grusomt vanskelig samisk navn. Så dro vi til Havøysund og gikk opp vindparken der.

Signalfjell i Nordnorge - Del 4

23. juni dro vi først til Gamvik og besteg Trollhetta. En fin liten småtopp i et nokså spesielt steinlandskap. Flott opplevelse å stå på toppen, for Trollhetta er det signalfjellet som ligger lengst nord i landet.

Signalfjell Nordnorge - Del 3

Det koster meg krefter å gå på tur. Jeg har nå et synstap på 98 prosent, uten funksjonelle CI er jeg totalt døv og jeg har en redusert balanse. Jeg anstrenger meg for å se og balansere.

Signalfjell i Nordnorge - Del 2

I dag gikk vi først opp til vindparken på Hamnfjellet i Båtsfjord. Karrig landskap, men på toppen rapporterte Otto om praktfull utsikt mot Barenshavet. Spesielt artig at det var så fin sol og vindstille på toppen.

Signalfjell i Nordnorge - Del 1

20. juni dro vi først til Vadsø. Der stakk vi bortom masten som Roald Amundsen ankra opp luftskipet sitt til i 1926. Deretter besteg vi signalfjellene Melkevarden, Torsvarden og Holmfjellet.

Nye Signalfjell Juni 2019

Da skriver vi for lengst 2019, og i år skal vi gjøre oss ferdig med dette signalfjellprosjektet vi tok til med i 2016. 
19. juni gikk vi opp Giisagaisa i Varangerbotn, Lyngberget, Austre Nosfjellet og Vierrageahci i Kirkenes. Fine småtopper som ga meg flotte naturopplevelser. Tilsammen gikk vi 13 km og forserte 500 høydemeter. 

Signaltopper 11. Mai 2019

11 Mai 2019 besteg vi Kjeldeknatten i Sør-Aurdal og Korpeberget i Lillehammer. Greie småtopper, forsåvidt, men været denne dagen var ufyselig - og på førstnevnte topp var det dessuten nysnø. Så dette ble skikkelig småtung tur for meg. Tilsammen gikk vi 8 km og 300 høydemeter.

Signalfjell i Elverum

22/10 besteg vi Rakskriftet i Åmot kommune.Vindmøtteparken på toppen av fjellet skal visstnok offesielt åpnes om noen uker, men en velvillig tysk ingeniør vi møtte forsikret at vi kunne gå opp –

Signalfjell Vestlandet

6. Og 7. oktober hadde vi fine turer på Vestlandet. Først besteg vi Rundemanen i Bergen. Dette er tydeligvis et nokså typisk byfjell, og enormt mye folk var på tur denne dagen.

Signalfjell i Norgnorge

At Nord-Norge kan by på vakker natur, har jeg lenge vært klar over. Jeg er helt betatt av landets nordligste landsdel. Nord-Norge er fantastisk. 17. august dro vi til Finnsnes i Lenvik kommune, for å bestige Kistefjellet.

Signaltopper Juni 2018

5. - 18. Juni besteg vi 26 signalfjell i Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. Tilsammen gikk vi disse dagene 220 km og 12000 høydemeter.