Om meg

Om meg Tare Teksum

De lykkeligste dagene i mitt liv

«Den frihetsfølelse jeg kjenner når jeg er ute i naturen,
langt fra sivilisasjonens stress og mas, er helt ubeskrivelig».

«Naturen gir meg følelsen av trygghet og fred. Her er ingen tutende biler jeg stadig må passe meg for. Det gir meg ro i sjela, og usigelig glede. Den tidløse naturen er min frihet. Her møter jeg ingen fordommer og anklager om utilstrekkelighet», fortsetter Tare.
Denne hengivenheten til naturen førte Tare på tur over Nordkalotten. Et følge på elleve turglade mennesker med ulike handikapp anført av Lars Monsen vandret fra Luleå i Sverige til Hellemobotn i Nordland.
«Opplevelsen turen over Nordkalotten hadde gitt meg, var så himla fantastisk positiv. Det største jeg noen gang har vært med på. Den var som en drøm i virkelighet, og jeg har aldri vært så lykkelig som jeg var under disse tretti dagene på tur,» sier Tare.

 Ei lang reise
Tare ble født med svakt syn. I ettertid er det anslått at synstapet var på over åtti prosent. I dag har det passert nittifem prosent. Til tross for dårlig syn fungerte Tare tålelig bra de første åra på skolen. Verre ble det da han i 10-års alderen fikk svekka hørsel i tillegg. Etter hvert forsvant hørsla helt og Tare ble erklært døvblind. Da lukka «skallet» seg rundt han og det psykiske presset ble sterkere.

Ei tung tid fulgte med få lyspunkter i mørket. Tare ble ensom og inneslutta. I 2001 får han operert inn implantater slik at noe av hørselen kommer tilbake. Han møtte også mye motgang i det offentlige da han ville ta høyere utdanning. Men med en ukuelig vilje tar han til slutt hovedfag i historie. Full av optimisme begynner han å søke etter arbeid. Dessverre kommer søknadene i retur med et høflig «takk for din interesse». Mørket vedvarer. Fra å være ensom og inneslutta, så blir han fysisk aktiv og energisk. Gjennom trening og friluftsliv møter han utfordringer som mestres og gir frihetsfølelse.

For Tare har det hele tida handla om å ha vilje nok til å ville. Den viljen førte han på tur over Nordkalotten og til et aktivt og rikt liv med mange nye venner og kontakter. I dag har Tare etablert sitt eget firma og reiser land og strand og holder interessante foredrag med utgangspunkt i sine erfaringer på godt og ond. Etter hvert blir det også flere turprosjekter.Tare Teksum

Født 30.05.1972 i Oppdal.

1994: Erklært døvblind og arbeidsufør.
2004: Fullførte hovedfag i historie (cand.philol).
2010: Deltok i TV-programmet Ingen grenser på NRK.
2010: Etablerte firmaet Tare Teksum AS og opptok foredragsvirksomhet.
2011: Skrev boka «Med viljens kraft».
2013: Gikk Norge på langs (270 mil).
2014: Gikk Norge på tvers (67 mil) og til topps på landets høyeste fjell Galdhøpiggen (2469 moh).
2015: Syklet Den store styrkeprøven Trondheim-Oslo på tandem (54 mil).
2016: Besteg Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell (5985 moh).
2017: Besteg Erciyes i Tyrkia (3917 moh) og gikk Trollheimen rundt (24 mil).
2018: Gikk og syklet Østerdalen (27 mil).
2016-2019: Besteg 138 signalfjell med vei. Gikk til sammen 1100 km og 50000 hm.Boka mi

Tareboka bilde web2

"Hvorfor sitte inne når alt håp er ute?"

Siste bilder - Signalfjell

Siste video