Nyheter
tirsdag, 04 februar 2020 14:10

138 signalfjell med vei

I 2016 bestemte Otto Teksum Lund og jeg oss for å bestige signalfjell her til lands. Et signalfjell er i utgangspunktet et fjell med ei mast, vindmølle, eller annen teknisk installasjon på toppen. Vi valgte ut signalfjell med vei, eller god sti, fordi mitt balanseproblem gjør det krevende for meg å ta meg fram i terrenget. Etter vei går det greit å gå med staver, og en pilot foran.

Vi har kun gått på fjell med en distanse på minst 2 km og 200 hm opp til toppen. I 2019 nådde vi målet om å bestige samtlige 138 signalfjell i Norge. Til sammen gikk vi 50000 hm og 1100km. Prosjektet har vært helt fantastisk, signalfjell finnes jo over alt. Vi har farta landet rundt, på kryss og tvers, vært i alle fylker, og svært mange kommuner. Vi har har gått i innlands- kyst og skogsterreng,og i fjellandsskap Vi har opplevd alle typer vær, storm og stille, sol, snø og regn. Vi har også opplevd å bli liggende værfast, men vi har alltid nådd målet, været har aldri stoppet oss. Veiene har hatt forskjellig beskaffenhet, noen er jevne og fine, andre kan være ganske krevende. Enkelte fjell har vært tøffe, men like fullt herlige natur- opplevelser.

Av alle de flotte turene vi har gått, vil jeg rangere Sagentiden i Eide, Reinsfjellet i Gjemnes, Trondfjellet i Alvdal, Kistefjellet i Finsnes og Trolltindan på Skjervøy som de fem fineste. I tillegg vil jeg nevne Sukkertoppen i Alta, som vel må være den aller tyngste, og mest krevende toppen. Tusen takk til Otto, min snille, rause, gode turkamerat og venn, som har vært min trofaste ledsager. Uten deg har jeg ikke fått mulighet til å bestige signalfjell.

     

     

      

Lest 16 ganger Sist redigert onsdag, 26 februar 2020 11:21

Boka mi

Tareboka bilde web2

"Hvorfor sitte inne når alt håp er ute?"

Siste video